tirsdag, august 03, 2010

Så simpelt er det at vise medlemmerne i Google Maps

Formanden for den lokale gymnastikforening (som tilmed er min bedre halvdel) spurgte om det var muligt at få at visualisere hvor medlemmerne bor, således at omdelingen af katalogerne kunne optimeres.
Jeg har tidligere arbejdet en del med AWS (Adresse web servicen) og viste derfor at blot jeg havde en adresse, så burde det være muligt at fremfinde de tilhørende koordinater. Disse skal blot flettes ind i en KML fil, og derefter indlæses i Google Maps, Google Earth eller blot indsættes på http://display-kml.appspot.com/

Rent praktisk indlæses filen (husk iso-8859-1 encoding af hensyn til æøå), adresserne parses til vejnavn, husnummer, postnummer og evt. en kort tekstbeskrivelse af medlemmet.
Når dette er på plads vil et kald til web servicen FindAddressAccess give adgang til northing og easting for den pågældende adresse.
Da Google ikke kan arbejde med UTM ETRS89 er det nødvendigt at omsætte koordinatet til længde og bredde (WBS84) via et kald til en af de mange REST service som IT- og Telestyrelsen stiller til rådighed på http://oiorest.dk/danmark/documentation/eksempler.aspx. I dette tilfælde bruger jeg servicen wgskoordinater
Sidste opgave er at flette koordinaterne ind i en KML struktur, og en artikel på http://www.manfridayconsulting.it demonstrer hvorledes det skal gøres.

Resultatet er en KML struktur som du enten kan hente ind i maps, earth eller KML visningsværktøjet nævnt i starten af dette indlæg.
Koden kommer op på CodePlex i løbet af ugen og hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig.
Rettelse: Koden er nu tilgængelig på http://hvorbormedlemmerne.codeplex.com/

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

I just lately came in the course of your site and occur to become understanding along. I assumed I would personally depart my initial comment. I genuinely don't know what to say besides that We've loved examining. Respectable web site. I'm heading to preserve going to this weblog truly frequently.

--------------------------------------------
my website is
http://polarwatches.info

Also welcome you!

Anonym sagde ...

. Några riktigt intressanta detaljer du skrivit på odensefjord.blogspot.ru Aided mig mycket, precis vad jag letade efter: D.